CAT | ESP | ENG | DEU | FRE

I Jornada Oliva de Mallorca

12 June, 2024

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca organitza aquest divendres 14 de juny la I Jornada Oliva de Mallorca, una trobada adreçada a olivicultors d’explotacions de muntanya, lloc on es concentra la producció d’oliva de taula amb distintiu de qualitat DOP Oliva de Mallorca.

La singularitat i qualitat de l’oliva amb DOP Oliva de Mallorca està estretament lligada a l’entorn a on es produeixen els fruits quant a que, en l’actualitat, la major part de les oliveres de la varietat mallorquina formen part del valuós olivar antic que encara ara es conserva a la Serra de Tramuntana, per tant, transcendentals en la declaració de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per la Unesco en la categoria de Paisatge Cultural.

Les dificultats associades a l’orografia amb zones de difícil accés, l’envelliment de l’arbrat, el baix rendiment, les limitacions del cultiu de secà o la proximitat amb finques en estat d’abandonament són alguns dels entrebancs a què han de fer front els productors d’Oliva de Mallorca per dur a terme la seva activitat, d’aquí que la I Jornada d’Oliva de Mallorca proposi dos temes d’interès per a l’olivicultor de la Serra de Tramuntana com serien, d’una banda, les estratègies per a un olivar econòmicament sostenible i, de l’altra, el maneig en ecològic de l’olivar de muntanya.

I Jornada Oliva de Mallorca

14 juny

  • 18,30h Estratègies per a un olivar de muntanya econòmicament sostenible. Felip Martí. Olivicultor
  • 19,10h Reptes per a un olivar de muntanya de producció ecològica. Una conversa entre el president de la Cooperativa Agrícola de Sóller, Miquel Gual i l’ Enginyer Agrícola de Es Verger, Manuel Bueno.

Centre Capvespre (Cooperativa Agrícola de Sóller)

Més informació al 871 030 769 | info@olivademallorca.es

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn