II Jornada Oliva de Mallorca

23 mayo, 2025

Les olives amb Denominació d’Origen Oliva de Mallorca són singulars per les seves qualitats organolèptiques, definides pel seu procés d’elaboració tradicional, però, per sobre de tot, per les característiques sensorials pròpies de la varietat Mallorquina que es produeix als olivars antics.

Uns olivars d’un valor patrimonial immens que olivicultors com els inscrits la DOP Oliva de Mallorca han aconseguit mantenir en producció i que suposa un repte constant si es tenen en compte les dificultats intrínseques al maneig dels cultius de muntanya, tals com la mínima possibilitat de mecanització -si no impossible-, manteniment dels marges , a més de rendiments supeditats al cicle biològic dels arbres que, en el cas de la varietat Mallorquina alterna anys de gran esplet amb altres de producció reduïda.

Si el distintiu de qualitat DOP Oliva de Mallorca ajuda a difondre el valor afegit dels fruits d’aquests olivars, amb la Jornada Oliva de Mallorca el consell regulador proposa un punt de trobada per als productors d’oliva de taula.

La II Jornada Oliva de Mallorca tindrà lloc el proper dia 6 de juny a les 18h al Centre Capvespre a la Cooperativa de Sóller i comptarà amb les intervencions del tècnic agrícola Juan J. Alcaide Benítez que farà una introducció sobre la Producció integrada a l’olivar i de la tècnica de l’IRFAP, Carme Garau, que farà un avançament dels resultats de l’estudi de la biodiversitat de l’olivera a Mallorca que s’està portant a terme des de l’institut de recerca i que servirà d’introducció a un posterior debat sobre la conveniència d’ampliar les varietats autoritzades contemplades al plec de condicions de la DOP Oliva de Mallorca amb la introducció de varietats ancestrals en un futur.

Accés lliure i gratuït amb inscripció prèvia a info@olivademallorca.es o al telèfon 871 030 769

VOLVER A ACTUALIDAD