CAT | ESP | ENG | DEU | FRE

Comença la collita d’Oliva de Mallorca 2018

9 October, 2018

 

Els olivicultors de la DOP Oliva de Mallorca ja han començat la collita d’oliva verda al centenar d’olivars inscrits al consell regulador, que sumen més de 70.000 arbres.

Tot i que la producció d’enguany serà menor que la de l’any passat, tant per la presència de mosca als olivars de la Serra de Tramuntana com per ser l’any de recuperació de les oliveres després de l’esplet de l’any passat, als mercats no hi faltarà l’oliva de la varietat mallorquina amb denominació d’origen en les seves tres presentacions: verda sencera, verda trencada i negra natural.

La visita del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca Vicenç Vidal a la finca de Els Horts de Caimari va donar per inaugurada oficialment la campanya de 2018. Acompanyat pel president de la DOP, Miquel Gual així com membres del consell regulador,  elaboradors i el batle de Caimari Antoni Daniel Frontera, va collir les primeres olives de la temporada.

La collita de l’oliva negra marcarà el final de campanya, la qual podria allargar-se a determinades zones fins al març en funció de la evolució de les temperatures i les condicions climatològiques.

La recol·lecció a les més de 70.000 oliveres inscrites la DOP Oliva de Mallorca es realitza manualment, agafant l’oliva directament de l’arbre, el que garanteix la selecció del fruit al seu punt òptim de maduració i de qualitat, així com el màxim respecte cap les valuoses oliveres de la varietat mallorquina, la major part centenàries.

Actualment la DOP Oliva de Mallorca compta amb 85 olivicultors, 111 finques inscrites (529,89 ha), 5 elaboradors i 6 envasadors que comercialitzen Oliva de Mallorca sota les marques comercials Fibonacci, Olis Sóller, Son Mesquidassa i Son Moragues.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn