CAT | ESP | ENG | DEU | FRE

Bona acollida del curs d’empelt de la varietat mallorquina organitzat per la D.O.P Oliva de Mallorca

18 June, 2018

Curs-empelt-fornalutx

Aquest cap de setmana ha tengut lloc una formació oberta d’empelt de la varietat mallorquina, olivera autòctona de Mallorca.

Aquesta acció organitzada pel Consell Regulador de la D.O.P Oliva de Mallorca té com a objectiu aportar els coneixements bàsics per a creació d’exemplars de la varietat mallorquina a partir d’ullastres i/o altres varietats d’olivera.

Actualment la única manera de multiplicar l’arbrat de la varietat mallorquina és l’empelt, ja que actualment és una varietat que no es comercialitza. Aquest fet situa la varietat en una situació vulnerable, no tant per l’inevitable envelliment del planter com pel fet que davant possibles situacions extremes, com pugui ser l’afectació de malalties, plagues o incendis, complicaria la recuperació de l’olivar autòcton.

Es per això que, emmarcat en una línia de feina adreçada a la conservació de la varietat, la D.O.P Oliva de Mallorca ha organitzat aquesta formació que va impartir un dels olivicultors més experimentats que pertanyi al consell regulador qui va explicar i resoldre els dubtes de tot el que es refereix a l’art de l’empelt.

Tomeu Arbona va mostrar les tècniques d’empelt de placa o escudet i la d’estaca de forma amena i imminentment pràctica per tal de que els assistents comptin amb els coneixents i eines per poder dur a terme els seus empelts amb èxit.

empelt-escudet                 empelt-estaca

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn