Oliva de Mallorca enceta la campanya 2019-2020 amb bones expectatives

10 October, 2019

Els prop de 90 olivicultors de la DOP Oliva de Mallorca han començat aquests dies la collita d’oliva de la varietat mallorquina per a l’elaboració d’oliva verda trencada, a la que es sumarà les properes setmanes l’oliva verda sencera. La campanya finalitzarà a voltants el mes de març amb la recol·lecció de l’oliva negra.

A la presentació de la campanya que esdevinguda a l’olivar de La Residència (Deià) i a la que ha assistit la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha i el director general d’Agricultura, Biel Torrens, el president del consell regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca, Miquel Gual, ha explicat que aquesta campanya 2019-2020 es preveu una producció de 50 tones d’oliva qualificada, xifra que situa la producció dins els paràmetres normals després de dues campanyes anòmales, la de 2017-2018 que es va tancar amb resultats de rècord de producció, seguida d’una força reduïda, la de 2018-2019.

Oliva de Mallorca afronta aquesta vuitena campanya des de la seva implantació amb una bona perspectiva de producció i ho fa assolint gradualment objectius importants com la creixent presència dins el mercat, fruit en gran part de la tasca dels elaboradors per aconseguir constància en quant a la disponibilitat als punts de venda d’aquest producte tan singular com icònic de la gastronomia mallorquina.

Per la seva part la consellera Mae de la Concha, ha indicat la importància de la tasca de productors com els d’Oliva de Mallorca que a més de preservar sabors tradicionals, procuren aliments propers, saludables al temps que conserven el paisatge de Mallorca.

La DOP Oliva de Mallorca -una de les dues úniques denominacions d’origen d’oliva de taula de l’Estat- empara l’oliva de la varietat mallorquina provinent d’oliveres antigues, la majoria centenàries i localitzades a zones de difícil accés de la Serra de Tramuntana, de tal manera que la recol·lecció es realitza de forma artesanal, a mà el que afavoreix la selecció dels millors fruits i al seu punt òptim de maduració en funció de la presentació final de l’oliva: verda trencada, sencera i negra natural.

BACK TO NEWS