CAT | ESP | ENG | DEU | FRE

L’oliva de taula amb DOP Oliva de Mallorca, clau en la supervivència de l’olivar de muntanya

19 June, 2024

El Centre Capvespre de Sóller va acollir divendres la I Jornada Oliva de Mallorca organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca, entitat de certificació de l’oliva de taula de qualitat procedent de l’olivar tradicional de Mallorca.

Actualment, els olivars dels productors inscrits a la DOP Oliva de Mallorca es concentren majoritàriament a entorns de muntanya, concretament a la Serra de Tramuntana, fet que condiciona la rendibilitat econòmica de les explotacions de les quals prové l’oliva de taula de la varietat autòctona, la mallorquina, essent aquest l’aspecte principal que va ocupar la primera edició de la jornada.

 

El jove olivicultor Felip Martí va compartir la seva experiència en la gestió de diversos olivars de muntanya i l’estratègia per aconseguir equilibrar l’elevat cost de la producció d’oliva a les plantacions de tipologia tradicional, una de les principals raons que condueixen a l’abandonament de l’activitat a la Serra de Tramuntana.

I és que, tal com es va assenyalar a la reunió, als darrers 30 anys les zones boscoses de la Serra de Tramuntana s’han incrementat en un 70%, problemàtica que va ocupar bona part del conversacional entre l’enginyer agrícola, Manuel Bueno i el president de la Cooperativa Agrícola de Sóller, Miquel Gual, amb intervencions del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; el director general d’Agricultura, Fernando Fernández; el director insular de la Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, que coincidiren en la importància de mantenir les zones agrícoles i la recuperació de noves.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn